Organisatie

CAMPIS is als initiatief in het leven geroepen na het wegvallen van het CBK en KINK in Assen. Als reactie op de leemte die ontstond in het aanbod in hedendaagse kunst zijn zes kunstenaars en kunstliefhebbers om de tafel gaan zitten, met als resultaat de oprichting van CAMPIS – podium voor hedendaagse kunst.

Inmiddels is ons bestuur en programmateam (inclusief de initiatiefnemers) alweer uitgebreid. Hieronder een overzicht van de gezichten achter CAMPIS:

Harry Cock - Initiatiefnemer en programmateam Is fotograaf (School voor Fotografie 1972-1975) sinds 1992 voor de Volkskrant, werkt mee aan publicaties en projecten over architectuur en landschap. Zijn vrije werk is een samenspel tussen omgeving, mens en herinnering. Hij ontving in 2018 de Grote Culturele prijs van Drenthe. Harry fotografeert voor CAMPIS en adviseert.
George Herfkens – Initiatiefnemer en programmateam Heeft ruime ervaring met het maken van tentoonstellingen en het begeleiden van projecten in de beeldende kunst en vormgeving. George was van 1967 tot 1972 Stage- en Roadmanager van Cuby and the Blizzards. Vanaf 1974 deed hij het project “Kunstzinnige Vorming Drenthe” voor de SABD Drenthe en van 1980 tot 2014 was hij hoofd mediawerkplaats en floormanager voor Academie Minerva en het Frank Mohr Instituut. George is binnen CAMPIS actief als curator en vervult een adviserende rol.
Rudy Lanjouw – Initiatiefnemer en programmateam Is beeldend kunstenaar en mede-eigenaar/curator bij galerie RUIMTE P60 in Assen. Rudy was initiator/curator/organisator van de KunstSalon in Assen (2012-2015). Hij exposeert in binnen- en buitenland en is enthousiast bezoeker van tentoonstellingen en internationale kunstbeurzen. Rudy is binnen CAMPIS actief als curator en vervult een adviserende rol.
Dick Schuur – Initiatiefnemer en voorzitter bestuur Is vanuit zijn achtergrond in sociologie werkzaam geweest in onderwijs, sociale zekerheid en stimulering van de arbeidsmarkt. Vanuit een grote interesse in de ontwikkelingen in de kunstsector is hij betrokken bij het vormgeven van Kunst en Klassiek aan de Vaart Assen. Dick is door kunstenaars in Assen gevraagd de trekkersrol te vervullen bij de oprichting van CAMPIS.
Guus Slauerhoff - Initiatiefnemer Is al ruim 50 jaar actief als autonoom beeldend kunstenaar en was in 1989 stadskunstenaar van Assen. Zijn interesse in existentiële problematiek (het lot van de mens) vormt zijn drijfveer. Dit kwam al tot uitdrukking in zijn eerste expositie in 1969 in de toenmalige galerie der A in Groningen. Na vele jaren ‘artist in residence’ te zijn geweest, werkt Guus sinds 2013 weer vanuit zijn atelier in Bronnegerveen. Binnen CAMPIS vervult Guus voornamelijk een adviserende rol.
Rosa Koijck – PR en floormanager Heeft een achtergrond in de media-, kunst- en cultuurwetenschappen. Gedreven door een interesse in het samenspel van cultuur, psychologie en media volgde zij een master religie & media aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze was hiernaast ook werkzaam als officemanager. In 2020 keerde zij terug naar het Noorden, waar zij eerst werkte als trainer en nu werkzaam is voor CAMPIS. Rosa doet PR en communicatie bij CAMPIS en vervult de rol van floormanager.
Meindert Doornbos – Secretaris bestuur Is vanaf 1980 als advocaat aan Doornbos | Suringar | Wiersema advocaten | mediators verbonden. Naast de advocatuur is Meindert ook maatschappelijk actief geweest als gemeenteraadslid (lid permanente verkiezingscommissie D66) en is hij als kunstliefhebber voorzitter geweest van de Stichting Vrienden Drents Museum. Meindert is secretaris van Stichting CAMPIS.
Harrie Haan – HR en bestuur Is geboren in Groningen en opgegroeid in Assen. Harrie is jarenlang als HR-adviseur werkzaam geweest in de financiële wereld. Sinds 2019 is hij met pensioen en gebruikt hij zijn tijd voor verschillende soorten vrijwilligerswerk en het vervullen van een rol in het bestuur van CAMPIS. Dit sluit naadloos aan bij zijn beeld van Assen als aantrekkelijke culturele provinciehoofdstad. Harrie adviseert CAMPIS op HR gebied en is betrokken bij vrijwilligers.
Iris Kunst-Kersting – Penningmeester bestuur Is ooit opgeleid tot bloemist maar bleek allergisch voor bloemen. Daarom heeft ze de overstap gemaakt naar iets heel anders en is ze fiscaal recht gaan studeren. Inmiddels is ze al vele jaren werkzaam als fiscaal jurist en mede eigenaar van een accountants- en advieskantoor. Iris is kunstminnend en penningmeester bij CAMPIS.
Rose Scholten – Kunstvereniging bestuur Heeft een achtergrond in de maatschappijwetenschappen (‘Healthy Aging’ en een Leven Lang Leren). Rose houdt zich zowel in het dagelijks leven als op professioneel gebied bezig met de vraag hoe we het optimale uit de mens en de omgeving waarin zij zich beweegt kunnen halen. Hierop adviseert Rose bedrijven, organisaties en individuen. Rose hecht waarde aan gemeenschapszin en het (ver)binden van mensen: als aanjager van de Kunstvereniging hoopt zij bij te dragen aan een verrijkende sfeer in Assen.
Comité van Aanbeveling Wia van Dijk (beeldhouwer en schilder), dr. Thijs Lijster (assistant professor philosophy of art and culture, Rijksuniversiteit Groningen), Ludo Mennes (Directeur Coöperatieve Rabobank) en Dorothea van der Meulen (dean Academie Minerva, leading dean Kenniscentrum Noorderruimte, Hanzehogeschool Groningen).