Verlenging voor tentoonstelling ‘De schoonheid van kwetsbaarheid’

'De schoonheid van kwetsbaarheid' verlengd

Goed nieuws voor alle kunstliefhebbers! Wegens groot succes wordt de tentoonstelling ‘De schoonheid van kwetsbaarheid’ verlengd. De tentoonstelling is nu te zien tot en met zondag 13 augustus 2023. Dat betekent dat de tentoonstelling wordt verlengd met maar liefst vier weken.

Voorzitter van CAMPIS, Dick Schuur, is blij dat de verlenging van ‘De schoonheid van kwetsbaarheid‘ gelukt is. ”Het is fantastisch. We merken dat de tentoonstelling populair is en veel bezoekers trekt. Mensen komen vanuit het hele land speciaal voor de vier kunstenaars naar CAMPIS. Dat is wat we graag willen bereiken. Dat onze gastcurator Renate Coenraad het voor elkaar heeft gekregen met de kunstenaars en bruikleengevers dat de werken nog zoveel langer te zien zijn, is geweldig.”

De tentoonstelling is niet alleen populair bij kunstliefhebbers. Gastcurator Coenraad gaf in de eerste weken van de openstelling ook aan verschillende middelbareschoolklassen van Dr. Nassau College en CS Vincent van Gogh uit Assen verdieping bij de tentoonstelling. ”We merken dat zowel bij de jongeren als de docenten het thema van de tentoonstelling heel erg aanslaat”, vertelt ze. ”En we hebben het dan niet alleen over de kunst en kwetsbaarheid zelf, maar ook over het kunstenaarschap en ondernemerschap dat daarbij komt kijken.”

Randprogramma ‘De schoonheid van kwetsbaarheid’ verlengd

In de weken tot 13 augustus is ook het randprogramma rondom ‘De schoonheid van kwetsbaarheid’ aangevuld. Zo is Renate Coenraad op verschillende momenten aanwezig in CAMPIS om verdieping te geven op de tentoonstelling, voor wie daaraan behoefte heeft. Op zondag 23 juli geeft Julius Thissen een Artist Talk, waarin hen ingaat op het belang van mentale gezondheid. Deelname en toegang is gratis.

“Met de zomervakantie voor de scholen in aantocht, is de tentoonstelling ‘De schoonheid van kwetsbaarheid’ hopelijk een extra impuls voor toeristen om naar cultuurstad Assen te komen. Op deze manier bieden we als stad ook in de zomer genoeg voor cultuurliefhebbers”, besluit voorzitter Schuur.