Julius Thissen
Activiteit Julius Thissen Artist talk met Julius Thissen 23 juli 2023 | 12.00 Kerkstraat 31, Assen

Maak op zondag 23 juli kennis met beeldend kunstenaar Julius Thissen (1993). Aan de hand van hun werk uit de fotoserie A Gentle Decompression vertelt Julius in CAMPIS over hun levenservaringen en gaat de kunstenaar dieper in op het belang van mentale gezondheid. De fotoserie, waarvan tijdens de tentoonstelling ‘De schoonheid van kwetsbaarheid‘ een aantal werken te zien is, is het resultaat van een tweejarig visueel onderzoek naar mentale gezondheid, met een focus op onderwerpen als herinnering, zorg, kwetsbaarheid, vriendschap, nostalgie en trauma.

Julius Thissen is multidisciplinaire kunstenaar en artistiek onderzoeker. Hen behaalde in 2015 zijn Bachelor Fine Art aan de ArtEZ hogeschool in Arnhem, de stad waar Julius ook nu woont en werkt. In hun werk zet Julius vraagtekens bij (gender-)identiteit en onze hedendaagse prestatiecultuur. Ook gebruikt de kunstenaar hun werk om eigen gedrag te onderzoeken. Hen tracht verhalen te vertellen over presteren, representatie en falen.

Julius Thissen is actief als adviseur bij het Mondriaan Fonds en onlangs heeft hen rol als projectleider conceptontwikkeling aan de tentoonstelling How Dare You Make Me Feel This Way voor Museum Arnhem afgerond.

De activiteit gaat om 12.30 uur van start. De inloop begint om 12.00 uur. Deelname en toegang aan CAMPIS zijn gratis.

Wil je bij deze activiteit aanwezig zijn? Stuur een mailtje aan pr@campis.nl met hoeveel personen je erbij bent. Dan zetten wij je op de gastenlijst. We kijken er naar uit om je te ontmoeten!