Guus Slauerhoff, kunst aan de vaart 2023
Activiteit CAMPIS Kunst aan de Vaart 2023 9 & 10 september Kerkstraat 31 en Content Hofstede (ingang Gymnasiumstraat), Assen

Liefst veertig bewoners van de Asser Vaart openen in het weekend van 9 en 10 september hun huizen en tuinen. Ruim zestig kunstenaars exposeren tijdens Kunst aan de Vaart 2023 bij gastvrije Assenaren. Er zijn foto’s, installaties, schilderijen, sculpturen, keramiek en beelden. In een aantal tuinen kunnen bezoekers genieten van muziek en optredens. Alle panden en tuinen zijn gratis toegankelijk.

Tijdens Kunst aan de Vaart is er een speciaal programma door CAMPIS. Zo is kunstenaar Guus Slauerhoff op zaterdag en zondag aanwezig bij zijn installatie Dasein und Ich., die te zien is in de oude slangentoren aan de Content Hofstede (ingang Gymnasiumstraat) in Assen.

In het kunstpodium zelf, aan de Kerkstraat 31, zie je de tentoonstelling New Treasures. Op zaterdag 9 september zijn gastcurator Jente Westerhof en kunstenaar Sarah Laura Peyrel in CAMPIS voor een tour langs de tentoongestelde werken. Daarna is gelegenheid om met ze in gesprek te gaan over hoe deze tot stand kwamen en over de wereld van beginnend kunstenaarschap.

Ga voor meer informatie over Kunst aan de Vaart 2023 naar de website van het evenement.