Met een uitnodiging tot omarmen van kwetsbaarheid opent ‘De schoonheid van kwetsbaarheid’

tentoonstelling de schoonheid van kwetsbaarheid

‘Hopelijk is deze tentoonstelling een uitnodiging om via het werk van de vier kunstenaars kwetsbare aspecten van jezelf te ontdekken, te omarmen en misschien zelfs wel te delen.’ Met die woorden sloot gastcurator Renate Coenraad haar openingswoord van tentoonstelling ‘De schoonheid van kwetsbaarheid’ af. Onder flinke belangstelling op zondag 21 mei opende de eerste gastcurator in de geschiedenis van CAMPIS daarmee officieel onze nieuwe tentoonstelling. 

Door de innerlijke reis die Coenraad zelf maakte, vertelde ze in datzelfde openingswoord, kreeg ze enorme bewondering voor kunstenaars die met ogenschijnlijk gemak hun blik naar binnen richten, om er vervolgens expressie aan te geven. Ze stellen zich dubbel kwetsbaar op door hun werk vervolgens ook te tonen aan de buitenwereld, aldus Coenraad. “Wie als mens daartoe in staat is, laat ongekende kracht en schoonheid zien.” De tentoonstelling is een stukje bewustwording in kwetsbaarheid, zegt ze.

Coenraad selecteerde vier beeldend kunstenaars – Laura Hospes, Julius Thissen, Levi van Veluw en Feiko Beckers – die met hun werk aspecten van hun kwetsbare ‘ik’ blootleggen. De laatste, Feiko Beckers, trakteerde de toegestroomde kunstliefhebbers op zondag bovendien op een live performance, die met gelach en hard applaus werd ontvangen.

De tentoonstelling ‘De schoonheid van kwetsbaarheid‘ is tot en met 16 juli te zien in CAMPIS, podium voor hedendaagse kunst. Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Mondriaan Fonds.