New Treasures: Art Snacks

Op deze pagina vind je meer informatie over Art Snacks, de kunstwerken van middelbare scholieren uit Assen in de tentoonstelling New Treasures.

In deze staan twee onderwerpen centraal: het bieden van een podium aan hedendaagse beeldende kunst door jonge kunstenaars én het inspireren, informeren en betrekken van (kunstliefhebbende) jongeren bij deze tentoonstelling, bij hedendaagse kunst en in de wereld van professionele kunstenaars.

Om jongeren te betrekken bedacht gastcurator Jente Westerhof een project voor middelbare scholieren die een kunstvak kozen. Voor Westerhof was namelijk op haar middelbare school, CS Vincent van Gogh in Assen, de les KBV (Kunstvak Beeldende Vorming) waar haar liefde voor kunsten begon te groeien.

Het kunstwerk Tiny Flash van Chiara Tammaro werd de basis voor het scholenproject dat Westerhof en Tammaro uitvoerden op de twee middelbare scholen Assen, CS Vincent van Gogh en Dr. Nassaucollege. De scholieren kregen als opdracht om een Art Snack te maken, die onderdeel werd van Tiny Flash. Naast een kunstwerkje maken, liet Westerhof de jongeren nadenken over een titel, een prijs voor het werk en de bestemming van het opgehaalde geld. Zes weken lang begeleidde de jonge gastcurator de scholieren in de ontwikkeling van hun kunstwerk.

Daarnaast maakten de scholieren kennis met CAMPIS, met een rondleiding van de tentoonstelling De schoonheid van kwetsbaarheid door gastcurator Renate Coenraad.

In CAMPIS zie je tijdens New Treasures Art Snacks van Esther, Veerle, Iris, Yennifer, Dieke, Marije, Silvia, Marline,
Meike, Félinn, Josefien, Amber, Maja, Marette, Liselotte, Shannen, Mare, Dieuwertje, Zoë, Maya, Isa, Loes, Belle, Lindy, Stella, Ilse, Els, Amber, Sander, Fiona, Laura, Meike en Zoë.

Een selectie van de Art Snacks

 

New Treasures: Art Snacks