Tentoonstelling ZONDER TITEL – 25 kunstenaars presenteren zich 20 november 2022 t/m 6 januari 2023 Kerkstraat 31 Assen

Het eerste jaar van CAMPIS sluiten we af met een (verkoop)tentoonstelling waar 25 kunstenaars worden gepresenteerd die in Assen of omgeving zijn geboren of op dit moment wonen/werken in Drenthe. Tezamen vormen zij een representatieve afspiegeling van wat er op dit moment in de regio op het gebied van hedendaagse kunst gebeurt. Hun werk brengen we middels een (verkoop)tentoonstelling onder de aandacht van het publiek van CAMPIS van 20 november tot en met 6 januari.

De kunstenaars zijn door CAMPIS uitgenodigd om mee te doen. Elk van hen is vernieuwend op zijn eigen vlak. Door zijn of haar carrière heen is bovendien een duidelijke ontwikkeling te zien, waaruit een onderzoekende, nieuwsgierige houding spreekt.

De deelnemers zijn tussen de 25 en 80 jaar. Zo laat de tentoonstelling een beeld zien van kunstenaars die aan het begin van hun carrière staan, tot zij die reeds gevestigd zijn. Met als bijgevolg dat de bekende namen zorgen dat ook het werk van de nieuwelingen onder de aandacht komt.

Present in Assen
De tentoonstelling ZONDER TITEL is bovendien een cadeau voor de stad Assen en haar bewoners. CAMPIS heeft de deelnemende kunstenaars gevraagd drie werken aan te leveren, die de koper als cadeau in deze feestmaand kan geven aan iemand die hij of zij dat gunt.

Met de opbrengst steunt CAMPIS kunstprojecten, bijvoorbeeld door een jonge kunstenaar of pas-afgestudeerde een startstipendium of tentoonstelling aan te bieden. Uit het podium dat CAMPIS met deze tentoonstelling biedt aan regionale kunstenaars, komt zo weer een cadeau en podium voor een jonge hedendaagse kunstenaar voort. Waarmee we elkaars krachten versterken en bundelen.