De 25 kunstenaars van ZONDER TITEL

Het eerste jaar van CAMPIS sluiten we af met een (verkoop)tentoonstelling waar 25 kunstenaars worden gepresenteerd die in Assen of omgeving zijn geboren of op dit moment wonen/werken in Drenthe. Tezamen vormen zij een representatieve afspiegeling van wat er op dit moment in de regio op het gebied van hedendaagse kunst gebeurt. Hun werk brengen we middels een (verkoop)tentoonstelling onder de aandacht van het publiek van CAMPIS van 20 november tot en met 6 januari.

De kunstenaars zijn door CAMPIS uitgenodigd om mee te doen. Elk van hen is vernieuwend op zijn eigen vlak. Door zijn of haar carrière heen is bovendien een duidelijke ontwikkeling te zien, waaruit een onderzoekende, nieuwsgierige houding spreekt.

De deelnemers zijn tussen de 25 en 80 jaar. Zo laat de tentoonstelling een beeld zien van kunstenaars die aan het begin van hun carrière staan, tot zij die reeds gevestigd zijn. Met als bijgevolg dat de bekende namen zorgen dat ook het werk van de nieuwelingen onder de aandacht komt.

De 25 kunstenaars:

In ruil voor hun deelname hebben deze kunstenaars werken gemaakt die kopers cadeau kunnen geven. Een percentage van de opbrengst van de verkoop gaat naar CAMPIS. Dit bedrag komt ten goede aan de CAMPIS Podiumprijs.

Zondag 26 maart won Anne-Will Lufting deze CAMPIS podiumprijs!

Dick Schuur, bestuur CAMPIS: “Geïnspireerd door de fundamentele schilderkunst, doet Anne-Will Lufting onderzoek naar vorm, kleur, formaat en materiaal. Het materiaal wordt vervormd, geplooid en naderhand beschilderd in zeer verleidelijke kleurcombinaties waarbij perfectie en imperfectie vechten om schoonheid. Anne-Will verdient deze prijs om verschillende redenen. Ze heeft een eigen beeldtaal, een eigen signatuur en zonder meer eigenheid. De persoon Anne-Will laat zien dat zij gaat voor passie, voor ontwikkeling, ze gaat voor het vak en het beroep van kunstenaar; hiermee is zij tevens een inspirerend voorbeeld voor jongeren. Anne-Will staat aan de vooravond van een nationale en internationale carrière!”

Anne-Will won met de CAMPIS podiumprijs naast een podium bij CAMPIS, een geldbedrag van 1000,-.