Nieuwe CAMPIS-route langs Asser kunstwerken

Er is een nieuwe kunstroute van Kunstpodium CAMPIS verschenen, een fietsroute deze keer. De fietstocht brengt je door een prachtige groene omgeving langs zo’n dertigtal kunstwerken aan de zuid- en westkant van de stad. Een honderd pagina’s tellend boekje beschrijft de route en vertelt wat er onderweg allemaal aan moois te zien is. Fietsroute ASSEN ANDERS BEKEKEN 2 is voor € 5,- te koop bij Kunstpodium CAMPIS (Kerkstraat 31), bij de VVV in Assen en in de boekhandel in Assen.

ASSEN ANDERS BEKEKEN 2 beschrijft een ruim twintig kilometer lange fietstocht van het station door Assen-Zuid, langs de zuidkant van de stad, door de wijk Baggelhuizen, via Witten, naar Kloosterveen. Vervolgens brengt de route je door het Asserbos terug naar het startpunt.

Onderweg kom je langs zo’n dertigtal kunstwerken. Sommige zijn bekend, andere lijken zich in het groen verstopt te hebben. CAMPIS laat onderweg kunst zien waar je anders ongetwijfeld aan voorbij zou zijn gegaan. Deze fietstocht is daarom beslist ook interessant voor Assenaren die denken hun stad al helemaal te kennen …

Tweede kunstroute

ASSEN ANDERS BEKEKEN 2 is de tweede kunstroute van Kunstpodium CAMPIS. De eerste route is een wandeling door Oud-Zuid en een deel van de binnenstad. Ook dit boekje is nog te koop. Na deze eerste twee gaat CAMPIS nóg een wandel- en een fietsroute maken om ook elders in de stad kunst te bekijken.

ASSEN ANDERS BEKEKEN 2 is een initiatief van CAMPIS, podium voor hedendaagse kunst. Bertus Boivin en Martin Hiemink schreven de teksten, Harry Cock verzorgde de fotografie en Gerard Alberts is de vormgever. De productie voor CAMPIS deed George Herfkens.