Ledenuitje CAMPIS februari 2024

Op zondag 11 februari j.l. organiseerde de activiteitencommissie, bestaande uit Henk en Margriet Korenhof, een uitje naar Museum Belvédère in Heerenveen-Oranjewoud.

Met een klein gezelschap begon de dag om 14.00 uur met een kop koffie op locatie, wachtende op directeur Han Steenbruggen. Op de planning stond een rondleiding van tentoonstelling ‘Relaties & Contrasten II – De collectie van Hans en Cora de Vries’ én tentoonstelling ‘Zoltin Peeter – Voorbij de Noord’. Echter bleek na een half uur dat dhr. Steenbruggen, tot zijn eigen spijt en met welgemeende excuses, niet aanwezig kon zijn.

Ietwat teleurgesteld bezocht de groep zelf de tentoonstelling. Maar een geluk bij een ongeluk, onder de aanwezigen waren Gerben Jonkman en Frea Veenstra. Het echtpaar beschikte over een enorme kennis over de kunstenaars en hun werken en kon hier zeer bevlogen over praten! Dit boeiende verhaal werd aangevuld door Wiets Lanjouw, die veel achtergrondinformatie over vooral het historisch perspectief had.

De tijd vloog voorbij en na anderhalf uur werd het bezoek afgesloten met een drankje. Uiteraard met grote dank aan het drietal kunstkenners!

Al met al was het een geslaagde middag die navolging verdient.