Kunstverzamelaar Ger van Dam vertelt over het ontstaan van zijn bijzondere collectie

Gepassioneerd kunstverzamelaar Ger van Dam ging op maandag 6 juni in gesprek met kunstenaar Albert Oost in CAMPIS. Het gesprek ging over de kunstverzameling van Van Dam: de MALCollection (Modern Art Loppersum). Deze collectie legde hij aan in 46 jaar tijd. De collectie is ondergebracht in zijn huis in Loppersum en dat van zijn buurvrouw en echtgenote Wilma Kuiper.

Van Dam verzamelt niet alleen kunst, maar leent het ook uit, schenkt het en ondersteunt jonge, talentvolle kunstenaars. In CAMPIS vroeg kunstenaar Albert Oost hoe deze dingen in hun werk gaan: hoe ontdek je talentvolle kunstenaars en hoe kies je welke werken je wel of niet aankoopt? Voor Ger van Dam is het veelal een kwestie van weten wat je mooi vindt, op het juiste moment op de juiste plek zijn, en dan op het gevoel afgaan.

Inmiddels heeft Van Dam zoveel toevalligheden en mooie verhalen meegemaakt, dat hij ze heeft vastgelegd in een eigen boek: ‘Van ‘kruimelverzamelaar’ tot mecenas’. Hierin vertelt hij hoe zijn passie voor (hedendaagse) kunst is ontstaan en vertelt hij de verhalen achter verschillende werken uit zijn collectie.

Het boek is (gesigneerd) in CAMPIS te verkrijgen voor €25,00.