Kunstvereniging bezoekt beeldentuin Anningahof

Anningahof

Een aantal leden van de kunstvereniging van CAMPIS bracht onlangs een bezoek aan een bijzondere beeldentuin: bijna twintig van hen togen naar Landgoed Anningahof onder de rook van Zwolle. Een buitengewoon geslaagde middag op een prachtige plek! 

 

Anningahof

De basis voor de beeldentuin van Landgoed Anningahof legde Hib Anninga. Bij aankomst van onze leden vertelde hij over het ontstaan van de tuin, die hij vormgaf op het voormalige boerenerf van zijn familie. Zowel binnen in een van de gebouwen op het terrein als buiten stelt hij sinds 2004 hedendaagse Nederlandse beeldhouwkunst tentoon, gemaakt sinds 1960. Ieder jaar wisselt een deel van de werken die te zien zijn.

Anningahof

Naast de prachtige collectie binnen- en buitenbeelden is het park schitterend aangelegd, met vijvers, graslanden en bijzondere bomen. Het park is niet het hele jaar toegankelijk; inmiddels is het sinds 29 oktober gesloten voor het winterseizoen. Kijk voor meer informatie op de website van Landgoed Anningahof.

Wil je ook lid worden van onze kunstvereniging? Dat kan! Voor 25 euro per jaar steun je ons kunstpodium. Klik hier voor meer informatie en lid worden

Anningahof Anningahof