Anne-Will Lufting winnaar CAMPIS podiumprijs

Zondag 26 maart werd de CAMPIS podiumprijs uitgereikt. En de winnaar is…de jonge getalenteerde kunstenaar Anne-Will Lufting!

Anne-Will Lufting (1992) studeerde in 2017 cum laude af aan Academie Minerva te Groningen en won in 2019 al de Drentse Talentprijs Cultuur. Dick Schuur, bestuur CAMPIS: “Geïnspireerd door de fundamentele schilderkunst, doet Anne-Will Lufting onderzoek naar vorm, kleur, formaat en materiaal. Het materiaal wordt vervormd, geplooid en naderhand beschilderd in zeer verleidelijke kleurcombinaties waarbij perfectie en imperfectie vechten om schoonheid. Anne-Will verdient deze prijs om verschillende redenen. Ze heeft een eigen beeldtaal, een eigen signatuur en zonder meer eigenheid. De persoon Anne-Will laat zien dat zij gaat voor passie, voor ontwikkeling, ze gaat voor het vak en het beroep van kunstenaar; hiermee is zij tevens een inspirerend voorbeeld voor jongeren. Anne-Will staat aan de vooravond van een nationale en internationale carrière!”

Anne-Will wint met de CAMPIS podiumprijs naast een podium bij CAMPIS, een geldbedrag van 1000,-. Anne-Will Lufting exposeert in CAMPIS samen met Pieter Immenga en Nico Gerbenzon in de tentoonstelling IN BETWEEN. Deze tentoonstelling opende 26 maart onder een geweldige belangstelling en is nog te zien tot en met 7 mei.