George Meertens

www.georgemeertens.com

Over zijn werk
De schilderijen van George Meertens draaien om het zinnelijke en de ervaring. Op het doek creëert hij een intuïtieve weerspiegeling van de binnenwereld van de mens. Deze weerspiegelingen dienen als aansporing voor de toeschouwer. Waartoe, dat mogen zij zelf ervaren. Het doek biedt de vrijheid om deze meest essentiële innerlijke ervaringen van het mens-zijn te vertalen.

George Meertens exposeerde in CAMPIS van 12 juni t/m 21 augustus 2022.
Anjet van Linge & George Meertens – Een gevonden mens in CAMPIS

Meertens brengt geregeld zijn tijd door in een cisterciënzerabdij. Een plek waar hij heeft ervaren hoe heilzaam een dagelijkse routine kan zijn. Deze helende routine vertaalt zich naar zijn werk, waarin bepaalde handelingen continu lijken te herhalen. Om dit te bewerkstelligen, brengt Meertens laag na laag kleur en structuur aan op het doek. Een vreemde paradox, want juist door dat bedekken maakt de kunstenaar naar eigen zeggen iets zichtbaar. Waar Meertens’ schilderijen op het eerste gezicht uit één kleur en vlak lijken te bestaan, lijkt het of de doeken na een grondiger observatie beginnen te leven: voor de opmerkelijke toeschouwer openbaren zich oneindig veel opties.

Meertens studeerde aan de St. Joost School of Art & Design in Breda. Naast zijn kunstenaarschap is hij ook sterk geïnteresseerd in de menselijke psyche en was hij beeldend therapeut in het psychiatrisch ziekenhuis. De innerlijke en zinnelijke ervaring en rouw zijn daarbij thema’s die hem fascineren.
Meertens woont en werkt in Breda en in Visegrad, Hongarije.