REGENERATE
Opening CAMPIS Opening ‘REGENERATE – Noorderlicht’ 8 oktober 2023 12.00 uur Kerkstraat 31, Assen

REGENERATE is het thema van de 29e editie van het Noorderlicht Internationaal Fotofestival. Met REGENERATE, brengt Noorderlicht werken samen die de veranderingen onderzoeken die de moderne samenleving onder ogen moet zien. To be regenerated betekent letterlijk: hersteld worden.

CAMPIS is in 2023 één van de festivallocaties van de biënnale van Noorderlicht. REGENERATE is te zien van 8 oktober tot en met 26 november. Je ziet in CAMPIS werken van drie fotografen: Karianne Bueno, M’hammed Kilito en Rasa Smite & Raitis Smits.

Lezing Eefje Ludwig

Het festivalthema REGENERATE is gemotiveerd door het breed gedragen gevoel dat een nieuwe, verse start nodig is in onze omgang met natuur en maatschappij. Het gaat over de relatie met onze directe omgeving, onszelf en de wereld waarin we leven.

Het thema van de fotobiënnale werd in samenspraak met Noorderlicht bedacht door Eefje Ludwig (1982). Ludwig is naast fotograaf gecertificeerd bosbadgids en oprichtster van The Forest Bathing Circle. Daarmee inspireert ze mensen een diepe en betekenisvolle relatie aan te gaan met de natuur en begeleidt ze hen in een reis naar buiten en binnen. Ter ere van de opening van REGENERATE – Noorderlicht in CAMPIS geeft ze een korte inleiding op het thema.

Opening: REGENERATE – Noorderlicht
Wanneer: zondag 8 oktober
Tijd: 12.00 uur
Locatie: Kerkstraat 31, Assen

Deze opening is voor iedereen toegankelijk, aanmelden is niet nodig. Wees welkom!