Lezing CAMPIS Lezing Joop Striker Zondag 21 januari 2024 12.00 uur Kerkstraat 31, Assen

Zondag 21 januari licht Joop Striker om 12.00 uur zijn werk als kunstenaar én de overzichtstentoonstelling ‘ZONDER MEER’ toe tijdens een lezing bij CAMPIS.

Ook vertelt Joop over de totstandkoming van zijn nieuwe boek ‘De lucht is zo dun nog niet’, dat hij ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘ZONDER MEER’ in eigen beheer uitbracht.

Over de kunstenaar
Beeldend kunstenaar Joop Striker maakt voornamelijk werk waarbij de mens in relatie tot de dagelijkse dingen centraal staat. Bijvoorbeeld een figuur in relatie tot een tafel of een stapeltje enveloppen. Zijn werk is veelzijdig, autonoom en herkenbaar.

Bijna dagelijks maakt Joop aantekeningen op kladblokblaadjes die hij meeneemt naar zijn atelier. De blaadjes zijn als een boodschappenlijst en dienen ter inspiratie voor zijn tekeningen, sculpturen, schilderijen, litho’s en poëtische teksten. Dankzij dit brede pallet aan technieken kan de kunstenaar voor elk idee een eigen uitdrukking van vorm en taal vinden. De uiteindelijke vorm en techniek staat van tevoren nooit vast. Deze ontstaat tijdens de artistieke zoektocht die aan het maken van het kunstwerk voorafgaat.

Zoals Joop zelf zegt: “Ik scharrel wat rond en vergeet gaandeweg dan meestal het concept. Tastbaar blijft het onvoorziene aanwezig, zodat ontstaan kan wat nog moet worden. Er is geen verhaal. Wel altijd een aanleiding, een herinnering”.

Voor deze lezing zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Aanmelden kan via info@CAMPIS.nl t/m vrijdag 19 januari 2024.

Zondag 21 januari 2024

Aanvang 12.00 uur

CAMPIS, Kerkstraat 31 Assen