Tentoonstelling Lu Xinjian – CITY DNA 26 januari 2022 t/m 27 maart 2022 Kerkstraat 31 Assen

CAMPIS – podium voor hedendaagse kunst is geopend met een solotentoonstelling van de Chinese kunstenaar Lu Xinjian. CAMPIS exposeerde een 15-tal schilderijen uit de reeks City DNA’s: abstracte plattegronden van (wereld)steden, die het ritme en karakter van de stad vastleggen in een unieke grafische beeldtaal.

Lu pakt in deze serie de essentie van de stad en haar architectuur en versimpelt deze tot een ‘code’: het City DNA. Zo laat hij de toeschouwer op een andere manier en met veel aandacht naar deze steden kijken. Het is een zoektocht naar herkenning in een wirwar van streepjes en cirkels, die elk wezenlijke delen van de stad vertegenwoordigen.

CAMPIS toonde in samenwerking met de kunstenaar o.a. de City DNA’s van Amsterdam, Berlijn, Stockholm, LA en Madrid.

Speciaal voor CAMPIS vervaardigde Lu ook een City DNA van Assen. Dit werk, in de blauw-witte stadskleuren, heeft een centrale plek in de tentoonstelling.

CAMPIS wil bezoekers op een nieuwe manier naar Assen laten kijken en heeft daarom de keuze voor deze kunstenaar gemaakt. Met zijn geheel eigen beeldtaal laat Lu de kijker de stad Assen op unieke wijze (her)ontdekken.

Lu wordt veel gevraagd om samen te werken met internationale bedrijven. Een bijzondere toevoeging aan de tentoonstelling bij CAMPIS waren enkele door Lu bewerkte items zoals een vloerkleed met plattegrond van Beijing voor Fuli Rugs en een koptelefoon van Beats by Dre. Daarnaast was er een Skateboard van Rolls-Royce te zien en schoenen die hij voor Nike onder handen nam.

Naast de City DNA doeken, hing er ook een uniek portret van Van Gogh. Lu’s interesse in Van Gogh en Mondriaan bracht hem in 2005 naar Nederland. In 2006 studeerde hij af als FMA master in Interactive Media and Environments aan het Frank Mohr Instituut in Groningen.

Met een tentoonstelling van een internationale kunstenaar, met wortels in het Noorden, hoopt CAMPIS Assen te markeren als een stad die hedendaagse kunst een warm hart toedraagt en haar eigen, unieke City DNA heeft.

Voor meer informatie over Lu Xinjian en City DNA, lees hier verder.