Joop Striker
Activiteit Atelierbezoek Joop Striker 22 maart, 29 maart en 12 april 2022 20:00 Rodeweg 23/25 (Unit 7) Assen

CAMPIS is begonnen aan een unieke serie atelierbezoeken. Hierin biedt CAMPIS geïnteresseerden de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen bij lokale kunstenaars te nemen. Speciaal hiervoor openen kunstenaars de deuren van hun atelier. Dé kans om meer over iemands werk, aanpak en visie te weten te komen.

De eerste CAMPIS-atelierbezoeken waren aan Joop Striker (1953), beeldend kunstenaar te Assen.

In deze bezoeken nam Joop Striker zijn gasten mee in de wereld van hedendaagse artistieke expressie. Dit vormde een bijzonder contrast met de fraaie architectuur van de oude Ericaschool, waarin zijn atelier gevestigd is.

In een onderhoudende ontmoeting legde Joop Striker de verbinding van zijn ideeën en inspiratie naar zijn uitvoerend beeldend werk. Hij vertelde uitgebreid over zijn interesse voor China, zijn periode als stadskunstenaar van Assen en de reden waarom tafeltjes zo vaak terugkeren in zijn oeuvre. Dit alles met een visuele ondersteuning van zijn werken. Naast beeld besteedde hij ook aandacht aan zijn poëzie uit eigen werk en was er ruimte voor uitwisseling van ideeën en indrukken.

Over de kunstenaar

Beeldend kunstenaar Joop Striker maakt voornamelijk werk waarbij de mens in relatie tot de dagelijkse dingen centraal staat. Bijvoorbeeld een figuur in relatie tot een tafel of een stapeltje enveloppen. Zijn werk is veelzijdig, autonoom en herkenbaar.

Lees meer

Meer informatie over Joop Striker vind je op zijn website: https://joopstriker.nl